Bookhunt & Booktalk

Et win/win-forløb fra Guldborgsund Bibliotekerne til skolernes mellemtrin i Guldborgsund Kommune.

Kort om forløbet

To-trinsforløb, hvor klassen kommer på besøg på biblioteket på bookhunt og biblioteket efterfølgende kommer på besøg i klassen for at høre booktalk.

Eleverne arbejder i makkerpar, hvor de via en interviewguide og bibliotekets søgesystem går på bookhunt for at finde den helt rette skønlitterære bog til sin makker. De præsenterer kort tre bøger, de har fundet frem ud fra makkerens svar på interesser og genrer. Hver makker vælger efterfølgende den bog, de tænker er det bedste skud. Bøgerne lånes med hjem.

Herefter låner eleverne bøgerne med hjem og bruger en måneds tid på at få læst disse og forberede en booktalk. Biblioteket har selvfølgelig lavet en guide til, hvordan en booktalk skal skrues sammen.

Biblioteket kommer på besøg og sammen hører vi booktalk og taler om, hvordan det har været at finde bøger til hinanden og læseoplevelserne.

Forløbet er udviklet med fokus på dialog, læseglæde og læseoplevelse og altså ikke med krav om analyse og fortolkning.

NB

For at sikre, at alle elever har lånerkort, printes blanketten til bestilling af lånerkort og sendes med eleverne hjem forud for forløbet. Forældrene skal udfylde og underskrive, at eleverne må oprettes som lånere, når de er under 15 år. Blanketterne afleveres på Børnebiblioteket gerne en uge forud besøget, så vi kan have alle lånerkort klar til I kommer.

Fælles mål

Forløbet tager afsæt i Fællesmål Dansk Færdigheds og vidensmål efter 4.klasse:

  • Kompetenceområde:” Læsning”, Færdigheds- og vidensmål: ”Finde tekst”: Eleven kan navigere ud fra søgespørgsmål på alderssvarende hjemmesider og på biblioteket

Forløbets tager afsæt i Fællesmål Dansk Færdigheds og vidensmål efter 6.klasse:

  • Kompetenceområde:” Fremstilling”, Færdigheds- og vidensmål: ”Respons”: Eleven kan give og modtage respons.
  • Kompetenceområde:” Fremstilling”, Færdigheds- og vidensmål: ”Præsentation og evaluering”: Eleven kan fremlægge sit produkt for andre.
1. gang på Børnebiblioteket, Hovedbiblioteket, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F - 2. gang på skolen

Varighed: 

1½ time + tid på skolen til genbesøg

Klassetrin: 

  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse

Fag: 

  • Dansk

Pris: 

Gratis
Lav en forespørgsel

Kontakt mig om denne forespørgsel. NB. Dette er ikke en færdig booking. Du vil efterfølgende blive kontaktet af Kulturtjenesten og aktøren, som vil aftale nærmere med dig om det ønskede forløb.

(* betyder obligatorisk)
:
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
12 + 8 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.