Korn, Mel og Surdejsbrød

Madforståelse, Madlavning & Madmod
Lammehave Økologi

Læringsforløb over en dag hvor en 8. eller 9. klasse besøger en primærproducent og efterfølgende deltager i et praktisk madlavningsforløb i Sakskøbing Madskole.

Formålet er at give eleverne forståelse for og indsigt i produktets tilblivelsesproces fra dyrkning på mark til færdigt produkt, og samtidig får et praktisk læringsforløb i anvendelse af produktet i madlavning, således at eleverne på en og samme dag, har mulighed for at opleve et sammenhængende fra jord til bord forløb. Samtidig arbejder vi lidt med at rykke på deres comfortzone i forhold til at arbejde i et køkken, eller at smage på nye ting.

På Lammehave får eleverne en rundvisning, hvor de får info om økologisk jordbrug med fokus på kornproduktion. De ser mølleriet og ser hvordan gården kværner mel. Eleverne får friskmalet mel med fra gården.

På Madskolen lærer eleverne at bage saftige, aromatiske surdejsbrød præcis som de fås hos bagermester Pabst i Maribo. Eleverne, får hver en surdej med hjem.

Eleverne, får hver en surdej med hjem, som de kan passe og bruge til at bage med.

Ledige datoer:

  • 23. april
  • 14. maj

Dagsforløb:

Kl. 9.30 Velkomst og rundvisning på landbruget. 

Kl. 10.30 Bussen kører fra landbruget til Sakskøbing Madskole.

12.00 ca. Velkomst på Sakskøbing Madskole ved projektleder Karin Hvidtfeldt og Bagermester Marc Pabst.

Klassen bænkes ved langbordene i spisesalen og spiser en let anretning igen afhængig af dagens tema – underviseren serverer produkter fra egen forretning for eleverne og de nyder dem som kombineret frokost og smagsprøve på det de skal i gang med når frokosten er slut.

Kl. 12.30 Eleverne hopper i forklæderne, vasker fingrene og deles op i grupper a 5 pers. Pr. gruppe. Praktisk arbejde i grupper ved instruktion af dagens underviser.

Kl. 14.30 Det færdige resultat nydes sammen med langborde i madskolen.

Kl. 15.00 Bussen kører fra Madskolen – elever der skal med tog kan tage toget fra Sakskøbing Station, 5. min gang fra madskolen.

Pris:
Gratis
Tidspunkt:
-
Faciliteter:
Mark og mølleribesøg på Lammehave Økologi + bagning med Pabst i Madskolen
Kompetenceområder:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning og måltider, Natur/teknologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Undersøgelse
Læringsmål:
Selvformulerede læringsmål:
Eleven lærer de grundlæggende teknikker  og viden bag et godt brød; langtidshævning, betydningen af forholdet mellem vand og mel og surdejens rolle i dejen.
Eleven får øjnene op for surdejens mange muligheder, og vigtigheden af at bage ved den rette temperatur, blandet meget andet.
Eleven lærer de gængse meltyper og forskellene i at bruge dem at kende
Bagermesteren giver eleverne tips og tricks til, hvordan de kan få bagt sunde brød i hverdagen, også selvom man har en tæt pakke hverdag,

Lav en forespørgsel